Flere sommer plasser for å gå på ski

Kommer du fra de delene av verden hvor det er varmt det meste av året og har ski sport som din hoved sport eller din hoved hobby. Ja da sliter du i perioder av året. Australia kan vel ha snø i visse områder i perioder av året, men ofte på andre tider av året enn det som passer inn med Europa og Amerikas tids skjemaer. Dette slår helt gal tut dersom du er en idretts utøver på høyt plan. Da må du ut og reise for å finne trenings plasser i flere perioder av et år. Sentral organisasjonen for ski utøvere har utarbeidet en liten liste over plasser som kan benyttes under sommer månedene etter Europeisk kalender.

Europa

Det er ikke mulig å komme utenom Europa når det er snakk om vintersport. Selv på sommeren er det her de fleste plassene med trenings muligheter finnes. Og det er sentral Europa som det er best og flest muligheter. Tyskland, Østerrike, Sveits, Italia og Frankrike. Men det finnes plasser i nord opp hos oss nordboere også selvfølgelig. Både Sverige og Finland har sine plasser i tillegg til de norske plassene. Over dammen finner vi også flere plasser. Så frykt ikke. Tøm kontoen og gjør klar til å bestille fly billetter så skal vi nok ta en runde rundt i verden og sjekke sommer ski forholdene! Alle de stedene vi kommer til å besøke har vi funnet på lister som er utarbeidet av «FIS Cross Country» sin partner «xc-ski».

Europa

Tyskland

I snart ti år har Tyskland hatt muligheten til å gå på ski året rundt under perfekte forhold. I Oberhof har de nemlig hatt en innendørs ski hall i ni år. Der inne finnes det nesten to kilometer med løyper og temperaturen er stabil på fire kuldegrader. Det er muligheter til å gå både klassisk og skøyte teknikk i sporene der inne. Jeg kommer litt mer tilbake til denne innendørs hallen og eventuelt andre slike haller i en senere artikkel.

Italia

Helt nord i Italia finnes det flere steder man kan gå på ski ganske mye av året. Oppe i nord ikke langt fra det beryktede Brenner passet så ligger Val Senales opp mot den Østerrikske grensen. Der opp finnes det løyper på to kilometer og fem kilometers lengder. Muligheter for overnattinger noe lavere i fjellet enn der man står på ski.

Passo dello Stelvio’

Litt lenger vest enn Val Senales og over mot grensen til Sveits finnes Passo Dello Stelvio. På isbreen der finnes det to løyper som er åpnet året rundt. Dette ligger litt nord for det populære skisport stedet Bormio om du er såpass kjent.

Norge

Norge har blitt nevnt tidligere her i en eller flere artikler, men nevner igjen at det som står oppført som eneste sommer ski sted i Norge er Sognefjellet. På isbreen der står det at dette er eneste stedet i Norge hvor man kan stå på natur snø året rundt. Tror nok det er flere steder med muligheter i Norge, men det er ikke sikkert at det er flere steder hvor det er noe organisert. Muligheter finnes det i hvert fall.

Norge