Fulufjellet et eldorado for store og små

Fulufjellet et eldorado for store og små

Jeg har tidligere skrevet om en del alpinanlegg i Norge, men også i utlandet. Når vi har så mange flotte skidestinasjoner i landet vårt, så er klart valgmulighetene mange. Hva man verdsetter ved et opphold i alpinanlegget, avhenger nok av alder, ferdigheter og om man liker brett eller ski. Fulufjellet ligger i et område som er viden kjent for sine flotte alpinanlegg, og stedet jeg snakker om er Trysil. Jeg har ikke noe statistikk som viser antall besøkende til Trysil i skisesongen, men det er ikke noen tvil om at dette distriktet er svært populært. Det finnes mange nasjonaliteter i Trysil i skisesongen, og det er svenskene som har lagt sin elsk på Trysil – om vi tenker på andre enn nordmenn så klart. Med sin nærhet til Sverige er kanskje ikke dette så merkelig, men også dansker og faktisk russere – liker å boltre seg i den flotte skibygda.

For hele familien

For hele familien

Det er mange alpinanlegg som skilter med at de er familievennlige, men i hvor stor grad dette stemmer kan noen steder være usikkert. Men Fulufjellet Alpinsenter er virkelig noe for både store og små, og de har sett potensialet i å legge til rette for hele familien.  Med sine ni nedfarter, så finnes det tilbud for de fleste. Det finnes også skipark, hopp og rails i anlegget på Fulufjellet. Fulufjellet Alpinsenter er et intimt og familievennlig anlegg, i hjertet av Trysils praktfulle natur. Vi har 9 nedfarter i alle vanskelighetsgrader.

Kjelkebakke

1600 meter med kjelkebakke er faktisk en av de lengste man finner i Norge, og her kan de tøffeste komme opp i en fart på cirka 80 kilometer i timen. Kjelken hektes fast i stolheisen, så transport opp i bakken er ikke noe problem.Det at Fulufjellet kanskje er noe annet enn det man finner mange andre steder, er det ikke noen tvil om. Om man ikke ønsker å stå på hverken ski eller brett, og for den saks skyld kjelke – så finnes det mulighet for leie av snøscooter.

Barnas skiskole

Det er et godt råd å starte oppholdet i Trysil, med at barna får noen timer på skiskolen. Det er gode instruktører som arbeider ved skiskolen, og er tilrettelagt alle nivå. Barna vil kjenne på den gode mestringsfølelsen, som er helt naturlig når en skolert skiinstruktør jobber med dem noen timer. Det er ikke noen tvil om at tiden og pengene man legger i en slik leksjon, betaler seg i form av glade barn i bakken.  Men også mor og far kan melde seg på kurs, og det er stadig mer populært for de voksne å melde seg på snowboard-kurs – kanskje er idè til neste ferietur?

Sykkel

Det er naturlig nok vintersesongen som er den mest populære tiden i Trysil, men det kommer stadig flere og flere tilreisende også på sommeren. Det er et eldorado for de som er glad i flott natur, og tilbudet for de som liker å sykle har virkelig blitt bra. Dette skal jeg skrive mer om senere, så det er bare å glede seg.