Reisetips for skiferie i Alpene

Skal man få en skikkelig vinterferie eventuelt påskeferie, bør man planlegge i god tid i forveien. Det gjør ikke noe om man bruker flere år på dette, fordi en slik tur vil man skal bli perfekt. Det er mange ting å tenke på for å få en gunstig skiferie. Det er flere og flere som velger nettopp Alpene for å stå på slalåm, gå på ski eller surfe på snøbrett. Alt er mulig innenfor rimelighetens grenser. Vi skal se på flere grunner til at du bør sjekke grundig og her kommer flere tips for den beste skiferien i Alpene noensinne.

Sjekk i god tid og spar penger

Man hører det kanskje så ofte at man tror det er for godt til å være sant, men det å bestille ferien tidlig er besparende. Det kan hende du til og med skal betale ferien med kredittkortet, fordi dette genererer ofte flere goder:

  • Bedre forsikring
  • Dyre opphold blir rimelig
  • Frigjør kapital
  • Kan delbetales på etterskudd over tid

Du får de beste plassene på de beste hotellene med tidlig bestilling, men det er kanskje ikke det du ønsker? Er det ro og mak du er ute etter, her kommer flere tips.

Hvor i Alpene vil du reise?

Det er flere land som konkurrerer om Alpene. Både Italia, Sveits, Frankrike og Østerrike er land som Alpene er del av. Tyskland, Slovenia og Liechtenstein vil også være med på moroa. Er du svak for italiensk vin og tiramisu, kan det hende du skal legge reisen til Piemonte eller Liguria i Nord-Italia.

Hvor i Alpene vil du reise?

Er du en av dem som hadde tysk på skolen og ønsker litt mer bayer og bratwurst, da er det den tyske delen av Alpene du bør reise til. Her fins røffe klatrefjell som Zugspitze. Like ved er Tirol som hører til den østerrikske delen av alpene. Men uansett hvor dere velger å dra, Alpene har noen av verdens råeste skibakker.

Hvem skal du reise med?

Er denne ultimate skiferien reise du vil gjøre med venner eller familie? Det kan ha stor betydning for opplevelsen. En vennegjeng kan gå sammen og betale inn en fast sum over tid og danne et kjempefond som kan brukes til enda litt mer luksus, mens en familieferie er noe helt annet. Kanskje må du passe på barn eller gamle foreldre. Husk at dersom dere er flere som reiser sammen kan det være lurt å sjekke om man kan få kvantumsrabatt på fly og opphold.

Hva skal skiferien inneholde?

Er det meningen at dere skal gå lange skiturer, da er det ikke sikkert de mest befolkede plassene er best. Er man derimot ute etter fest og Afterski, så er de store trekkplastrene best. Er man ute etter ekstremsportsopplevelser som ski-kiting, wing-suite flying, off-piste slalåm eller big-air snowboard, da må man finne frem til de stedene som gir de beste opplevelsene. Er dere i Frankrike, vil dere muligens få med dere Monte Carlo Rallye samtidig sjekk alle muligheter. Kanskje denne artikkelen er med på å gjøre valget litt enklere når tiden er inne.