Verdens største innendørs vintersportsanlegg

I skrivende stund så bygges et gigantisk vintersportsanlegg, på grensen mellom Oslo og Lørenskog.

Verdens største innendørs vintersportsanlegg

Selv tomta er plassert i Lørenskog kommune, men veien inn til Oslo er bare på noen minutter. Selv har jeg ikke noen erfaring med denne type anlegg, selv om det har eksistert i utlandet i noen år – er det ikke noe jeg har hatt muligheten til å prøve ut enda. Men om jeg kjenner litt på dette med skisport, så er det noe inne i meg som forteller meg – at dette er en utendørsaktivitet. Men for all del, det er jo supert at det bygges anlegg, hvor man ikke er avhengig av snøforhold og klima – her er man garantert skisesong året rundt. Vi skal snart ta en titt på dette flotte anlegget, som om ikke lenge står klar til bruk.

Mange tilbud

Når Vinterparken på Lørenskog står ferdig, vil den ikke bare være verdens største – men også verdens eneste med den bredden av tilbud som vil finnes der.Det at man samler alpint, langrenn og freestyle i ett og samme anlegg, er noe som skaper interesse og engasjement rundt det flotte anlegget som bygges.

Som om ikke dette er nok, så vil det også være bransjebutikker, serveringssteder og ikke minst hotell knyttet til det moderne anlegget. Med sin sentrale beliggenhet med nærhet til både byen og flyplassen, er jeg ganske så sikker på at Vinterparken på Lørenskog vil bli en suksess.

Mange valgmuligheter

Det at Norge og Oslo-området nå får et slikt anlegg, tror jeg nok ganske sikkert vil bety mye for skisporten – som vi vet allerede står sterkt i landet vårt.Dette vil utvilsomt trekke en del turister fra fjern og nær, men det vil også bety mye for oss nordmenn – og ikke minst for det sentrale Østlandet.

Mange valgmuligheter

I Oslo og Akershus finnes det en rekke steder man kan stå på ski, det være seg både alpint og langrenn – men problemet mange sesonger er snøen.Som jeg nevnte innledningsvis, så er skisport for meg mye frisk luft og ikke noe man driver med innendørs. Men her kjenner jeg at jeg sikkert er gammeldags, og at yngre generasjoner sikkert tenker annerledes om dette enn det jeg gjør.

Flott treningsarena

Jeg tror vi må skille mellom oss som ser på ski, som en rekreasjon som vi driver med på fritiden – og på de som driver aktivt med denne sporten.Med Vinterparken på Lørenskog, vil de som trener mye og kjører aktivt – være sikret snø hele sesongen. Jeg vil tro at det også sparer utøvere og klubber, for mye tid og penger. Hva prisen vil bli for å bruke det nye anlegget, et jeg i skrivende stund ikke noe om. Men i forhold til lange og dyre reiser, vil jeg tro at Vinterparken vil bli et kjærkomment tilbud.

Det vil bli spennende å følge med på dette prosjektet videre, og jeg har stor sans for de som har satset store penger inn i dette anlegget. Det at noen våger å tenke nytt, er noe vi ikke kan verdsette nok.